Spaghetti aglio, olio e peperoncino
Spaghetti met knoflook, bladpeterselie, chilipepertje
Ingredienten
- 250 gram spaghetti De Cecco nr. 12
- Handvol blaadjes bladpeterselie, ontdaan van de steeltjes, daarna extra fijn snijden: bladpeterselie heeft meer smaak dan de krulpeterselie die voor garneringsdoeleinden wordt gebruikt
- 6 tenen knoflook, gepeld en extra fijn gesneden
- 1 heet chilipepertje, ontdaan van de pitjes en daarna fijngesneden in fijne ringetjes
- 75 ml extra vergine olijfolie
- Snufje zoutvlokken (Maldon)
Keukengerei
- Scherp koksmes
- Snijplank
- Fornuis, twee pitten
- Bakpan
- Kookpan
Bereidingswijze
Breng de kookpan met voldoende water en zout naar smaak aan de kook. Eenmaal aan de kook, leg de spaghetti erin om te koken. Na 5 minuten kooktijd kun je alvast de pan op het vuur zetten en de olijfolie erin gieten. Let op: de olie mag wel heet zijn maar niet heet om te bakken. Doe nu de fijngesneden knoflook en chilipeperringetjes erin zonder dat die bakt. De olie is er om de smaak van de ingrediƫnten knoflook en chilipeper te geleiden en niet om die te bakken. Giet de spaghetti af wanneer die beetgaar is (na 9 minuten kooktijd) en voeg die in de pan bij de ingrediƫnten. Strooi de peterselie eroverheen en meng. Serveer onmiddellijk.